Tiramisu
Megtekintve:16755
Elkészítés:
A babapiskóta felét egy tálba rétegezzük, ráöntjük a két kávéskanál porcukorral elkevert kávé felét, majd félretesszük.
25 dkg babapiskóta
0,5 dl mandulalikőr, vagy rum
25 dkg Mascarpone krémsajt
3 db tojás
2 kávéskanál porcukor
3 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 dl hideg kávé
1 evőkanál kakaópor
0,5 dkg zselatin por
0,5 dl víz
3 dl eperöntet
A tojások sárgáját másfél evőkanál cukorral, egy tasak vaníliás cukorral a rummal és a krémsajttal összekeverjük és kb. tíz percig habosítjuk. A tojások fehérjét másfél evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémsajthoz keverjük. A zselatint forró vízben feloldjuk, és ha langyosra hűlt, a krémsajthoz adjuk. A kész krém felét a beáztatott babapiskótára kenjük, a krémre rátesszük a piskóta másik felét, amit előzőleg a maradék kávéba mártogattunk. Ezután a babapiskóta tetejére kenjük a krém másik felét, végül megszórjuk kakaóval. A kész tiramisut tálalás előtt legalább két órára hűtőbe tesszük.
Eperöntetet szervírozhatunk mellé.
Borajánló
Bor: TOKAJI ASZÚ 5 PUTTONYOS
Forgalmazó: Gróf Degenfeld Pincészet Tarcal
Az ajánlódat elküldtük.