www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Desszertek


A deszertek  az étkezések záróakkordjaként szoktuk fogyasztani ami általában édesség gyanánt szolgál.

Túrós-almás rétes
Share
iwiw

Megtekintve:22096
 
A rétestésztát kinyújtás után búzadarával megszórjuk, hogy az almában maradt nedvességet sütés közben magába szívja.
turos_almas_retes.jpg Rétes:
60 dkg rétesliszt
40 dkg margarin
3 db tojás sárga
0,l dl ecet 10 %.
0,5 dl olaj

Töltelék:

Túrós:
60 dkg tehéntúró
8 dkg kristálycukor
3 dkg vaníliacukor
15 dkg mazsola
1 db tojás sárga
2 db citrom héjának reszeléke
8 dkg porcukor szóráshoz

Almás:

1,3 kg jonatán alma
3 g. fahéj
2 g. gyömbér
10 dkg kristálycukor
4 dkg búzadara

A rétes elkészítése: ld. a "Tojásos velővel töltött rétes" receptnél.

Almás töltelék:
Az almákat megmossuk, hámozzuk, magvazzuk és nagylyukú tészta reszelőn lereszeljük, levétől kicsavarjuk és a felsorolt fűszerekkel ízesítjük.
A rétestésztát kinyújtás után búzadarával megszórjuk, hogy az almában maradt nedvességet sütés közben magába szívja.

Túrós tölteléket egyszerűen összekeverjük a felsorolt anyagokkal és beletöltjük a rétesbe.
Rétes sütése szintén a "Tojásos velővel töltött rétes" receptnél.

Borajánló
MÓRI EZERJÓ 1998 ill. 2004
(Hilltop- Neszmély Rt.)

- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu