Csirkemell paprikásmártással, nokedlivel
Megtekintve:15343
Paprikás mártás:
Forró vízzel leforrázzuk a csirkemellcsontot, majd 2 l hideg vízben feltesszük a tűzhelyre 1 óra hosszára (delikáttal ízesítve) főni.
Ezt követően leszűrjük és 2 dl-t kivéve belőle simára keverjük a mártássűrítőt és a fűszerpaprikát, ezt az egészhez vissza öntjük és 10-15 percig forraljuk, ha szükséges után ízesítjük ízlés szerint.
Hozzávalók:
1,6 kg csirkemell filé
1 csomag sültcsirke fűszerkeverék
l,5 dl olíva olaj
1 kg csirkemellcsont
3 dkg delikát
3 dkg édesnemes fűszerpaprika
5 dkg mártássűrítő vagy liszt
3 db tojás
4 dkg só
60 dkg liszt
5 cl napraforgó olaj
2 dl tejföl
Nokedli:
Lisztet, tojást 1 dkg sót, kevés víz hozzáadásával elkeverünk és nokedli
szaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatunk folytonos keverés közben, 3 perc főzés után leszűrjük olajjal összekeverjük és tálaljuk.
Borajánló
SZEKSZÁRDI ROZÉ [Liszt Pincészet]
Az ajánlódat elküldtük.