Csirkemell sült karfiollal burgonya pürével
Megtekintve:17323
A csirkemell filét 8dkg-os szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és fűszerkeverékkel beszórjuk. Serpenyőben olíva olajat forrósítunk és 15-18 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük, tálalásig a zsiradéktól lecsepegtetjük.
Burgonya püré:
sós vízben a megtisztított burgonyát megfőzzük, majd leszűrjük, és habverővel összetörjük, miközben hozzáadjuk a tejfölt és a margarint, sóval, fehér borssal ízesítjük.
Sült karfiol:
A megtisztított karfiolt apróra szedjük és kiolajozott tepsiben
175 'C -os sütőben 15 percig sütjük, majd tálaljuk.
Hozzávalók:
1,6 kg csirkemell filé
1 kg karfiol
3 dkg delikát
1 csomag sült csirke fűszerkeverék
l,5 dl olíva olaj
2 kg burgonya
10 dkg margarin
2 dl tejföl
2 dkg só
3 g fehér bors
Díszíteni:
salátalevél
paprika
Borajánló
SZEKSZÁRDI RAJNAI RIZLING [Forgalmazó ajánló]
Az ajánlódat elküldtük.