www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Töltött sült galamb zöld körettel
Share
iwiw

Megtekintve:10237
 
Az előkészített egészben hagyott galambokat mellcsontjuknál hosszirányban elvágjuk, hogy tölthető legyen.

toltott_sult_galamb.jpg10 db kistestű galamb
20 db tojás
1 csomag petrezselyemzöld
8 dkg só
3 g fehérbors
3 dkg ételízesítő
1 csomag sült csirke fűszerkeverék
1 kg mexikói köret
2 dl étolaj
Galambnak belsősége (máj, zúza)
1 dl olíva olaj

Díszíteni:
Salátalevél
metélőhagyma (snidling)
citromfű


Töltelék:
18 db főtt tojást nagylyukú reszelőn lereszeljük 2 db nyers tojást hozzá adunk és 1 dkg sóval, 3 dkg ételízesítővel,
3 g fehérborssal, finomra vágott petrezselyemzölddel összekeverünk.

A galambok külső részét bepácoljuk (2 dl olajat és a fűszerkeveréket simára keverjük, ezzel lecsorgatjuk a galambokat).
A töltelékhez hozzákeverjük az előre megfőzött belsőségeket, majd a galambokba töltjük, hústűvel összetűzzük. Majd tepsibe rakva 175 'C-os sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A mexikói köretet sós vízben megfőzzük, leszűrjük és tálaljuk. Egy kis olíva olajjal meglocsolhatjuk.
Borajánló

Bor: OLASZ RIZLING - RAJNAI RIZLING
CUVÉE
Forgalmazó: Talker Szekszárd
- SzakácsTóni -




[Előző 25]     
HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu