www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Sült nyúl, kölessel, főtt karalábéba töltve Nánásiasan
Share
iwiw

Megtekintve:16962
 
A megtisztított, megmosott nyúlcombokat enyhén besózzuk, borsozzuk és fokhagymakrémmel, mustárral bekenjük. A köles elkészítéséig állni hagyjuk.



Köles:
Az apró kockára (finomra) vágott hagymát egy lábasban felforrósított fél dl olajon dinszteljük, ha üvegesre (átlátszóra) pirult, hozzá tesszük a felkockázott sárgarépát, petrezselymet és kölest.
Felöntjük l liter vízzel, beízesítjük sóval, fehérborssal, delikáttal, majd sűrűsödésig főzzük és a tűzhelyet kikapcsolva fedő alatt készre pároljuk.
Tálalásnál olíva olajjal locsolgatjuk.
sult_nyul.jpg3 kg nyúlcomb
5 dkg fokhagymakrém
10 dkg mustár
3 dkg Sült hús fűszerkeverék (delikát)
8 dkg só
5 g fehérbors
4 dl étolaj
5 db karalábé
30 dkg köles
20 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
5 dkg vöröshagyma
2 dl olívaolaj
3 dkg delikát

Nyúl sütése:
A megmaradt olajat beleöntjük egy tepsibe és a nyulat sorba szedjük. 175 'C kb. 40 percig sütőben sütjük úgy, hogy alufóliával lefedjük az egészet.
Ha puhára párolódott, leszedjük a fóliát és pirosra sütjük a külsejét.
A karalábékat egészben sós vízben megfőzzük, leszűrjük, ketté vágjuk, belsejét kiszedjük, hogy tölthető legyen.

Tálalásnál díszítéshez használhatunk salátalevelet, uborkát, petrezselyemlevelet, paradicsomot. Ízesítésül az egészet (nyulat, kölest) megöntözhetjük olívaolajjal.
Borajánló

Bor: TOKAJI SZÁRAZ FURMINT
Forgalmazó: Gróf Degenfeld Pincészet Tarcal
- SzakácsTóni -




[Előző 25]     
HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu