www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Sült vaddisznószelet, zsemlegombóccal, vadasmártással áfonyával
Share
iwiw

Megtekintve:18684
 
A vadhúst tisztítás, mosás után 2-3 db-ba vágva enyhén besózzuk és a fűszerkeverékkel minden oldalát beszórjuk.
Nagyméretű lapos lábasban olíva olajat forrósítunk és ebben sütjük, közben forgatjuk, hogy szép piros pörzs felülete legyen.
sult_vaddisznoszelet.jpg1,6 kg Vaddisznó karaj (vagy comb)
1 csomag Vadak fűszerkeverék
1 dl olíva olaj
5 dkg mártás sűrítő vagy liszt
15 dkg áfonya lekvár
2 dkg ételízesítő delikát
10 db zsemle
10 dkg zsemle morzsa
4 db tojás
1 csomag petrezselyem zöld
6 dkg só

Díszíteni:
Sárgarépa
Petrezselyem

Majd felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Az összes fűszerkeveréket beleszórjuk és sózzuk, 30-40 percig főzzük, aztán leszűrjük. A levéből mártást készítünk:
Lisztet kevés vízzel simára keverünk és szűrőn keresztül hozzáöntjük a vadas léhez.
A húst vágódeszkán felszeleteljük és a mártásba téve újramelegítjük.

Zsemlegombóc:
Száraz zsemléket felkockázunk, egy kis vízzel megáztatjuk, majd zsemlemorzsával, tojással összegyúrjuk, sóval, delikáttal, petrezselyemzölddel ízesítjük.
Gombócokat formázunk és forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Ha feljön a víz tetejére minden gombóc, akkor van készre főve. Leszűrjük és tálaljuk.
A tányért díszíthetjük: sárgarépa, petrezselyem szelettel, illetve gyümölccsel (licsivel).
Borajánló

Bor: KÉKFRANKOS
Forgalmazó: Taschner - Sopron








- SzakácsTóni -




[Előző 25]     
HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu