Szecsuáni csirke
Megtekintve:22090
Felforrósított olíva olajhoz, öntsük hozzá a csíkokra vágott csirkemell filét kb. 0,5 cm x 3 cm) és pirítsuk fehéredésig, majd tegyük hozzá a szintén csíkokra vágott és felszeletelt zöldségeket, gombát, tovább pirítjuk, illetve dinszteljük.
60 dkg Csirkemell filé
20 dkg csiperke gomba
20 dkg sárgarépa
20 dkg zeller
10 dkg póréhagyma
20 dkg káposzta
0,5 dl szójaszósz
3 dkg mártássűrítő
1 dl olíva olaj
1 csomag kínai csípős szecsuáni fűszerkeverék
80 dkg rizs
3 dkg kurkuma
3 dkg só
Kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára főzzük, közben rászórjuk a fűszerkeveréket, és a mártássűrítőt (vagy lisztet) vízzel simára keverjük, bele öntjük és szójaszósszal után ízesítjük. Köretnek kurkumával ízesített rizst adunk.
Párolt rizs:
ld. 'Narancsos kacsa mazsolás rizzsel' receptnél.
Borajánló
Bor: TOKAJI HÁRSLEVELŐ
Forgalmazó: Gróf Deigenfeld Szőlőbirtok Tarcal
Az ajánlódat elküldtük.