Olaszos csirkemell
Megtekintve:20698
A csirkemell filét 8 dkg-os szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és fűszerkeverékkel beszórjuk. Serpenyőben olíva olajat forrósítunk és 15-18 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
Makaróni tésztát zubogó forró sós vízben 10 perc alatt készre főzzük (ízlés szerint széttördelhetjük, vagy meghagyjuk teljes hosszában), majd leszűrjük.
1,6 kg csirkemell
1 csomag sült csirke fűszerkeverék
1,5 dl olíva olaj
30 dkg Trappista sajt
3 dl lecsó
80 dkg makaróni
4 dkg só
4 g oregano
Díszíteni:
paprika, petrezselyemzöld
Kiolajozott tepsibe öntjük és a tetejére sorba rakjuk a szelethúsokat, lecsóval lecsurgatjuk, oreganóval megszórjuk, majd az egészet trappista sajttal lereszeljük és 175 'C-os sütőben szép pirosra sütjük kb. 20 perc alatt.
Tálaláskor késsel felkockázzuk a tepsiben és lapátkanállal helyezzük a tányérra.
Petrezselyemzölddel, paprikával díszítjük.
Borajánló
TOKAJI SZÁRAZ FURMINT
Forgalmazó: Gróf Deigenfeld Pincészet Tarcal
Az ajánlódat elküldtük.