Kínai csirkemell
Megtekintve:15789
A csirkemell filét tokányszerűen csíkozzuk, kb.3-4 cm hosszú és 0,5 cm szélesre.
Serpenyőben olajat forrósítunk és beleszedjük, folytonos keverés mellett fehéredésig sütjük, majd rászórjuk a fűszerkeveréket (ha puhán szeretnénk fogyasztani egy kis vizet öntsünk rá és fedő alatt 10-15 percig főzzük.) és a szója szószt is hozzáöntjük.
1,6 kg csirkemell filé
1 csomag kínai édes savanyú fűszerkeverék
5 cl olíva olaj
8 cl szója szósz
80 dkg rizs
25 dkg sárgarépa
Díszíteni:
1 csomag élő bazsalikom
Sárgarépát sós vízben egészben megfőzzük, majd leszűrjük, feldaraboltjuk és hozzáöntjük a kész ételhez illetve díszíthetünk vele.
Köret:
Párolt rizs ld. a 'Narancsos kacsa mazsolás rizzsel' receptnél.
Borajánló
TOKAJI SÁRGA MUSKOTÁLY
Forgalmazó: Gróf Degenfeld Pincészet Tarcal
Az ajánlódat elküldtük.