Király kardjára szúrt finomságok, svéd gombasalátával, sült gombával
Megtekintve:14221
A pagodát részeire szedjük, mint a karfiolt szoktuk. Forró vízzel leöntjük (leforrázzuk), majd bő sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Tepsiben, sütőben melegen tartjuk. A mexikói zöldséget ugyan így egy másik edényben megfőzzük.
A húsokat 8 dkg-os szeletekre vágjuk, a sertéshúst és a csirkemellet kiklopfoljuk és fűszerezzük, a bélszint csak szeleteljük és steak fűszerkeverékkel megszórjuk. Nagy serpenyőben (vagy rostlapon) 2-3 dl olajban szép vörösre sütjük.
80 dkg Bélszín
80 dkg Sertéskaraj
80 dkg csirkemell
10 db csiperkegomba
10 fej vöröshagyma
2 kg pagoda
2 dl olívaolaj
1 csomag baromfi fűszerkeverék
1 liter napraforgó olaj
1 kg spárga
1 kg mexikói zöldség
80 dkg svéd gombasaláta
citromkarika, citromfű
15 dkg só
5 g fehérbors
Ha azt akarjuk, hogy teljesen megpuhuljon öntsünk a sütés végén egy kis vizet az olajba és fedő alatt főzzük még 2-3 percig. Ízlés szerint után fűszerezzük.
Tálalásig benne hagyjuk a lében. A megtisztított, megmosott, lecsepegtetett gombát bő olajban 3-4 perc sütéssel megsütjük az előkészített vöröshagymát egyik végén bevagdaljuk úgy, hogy szabályos 6 szög, vagy 8 szög alakot alkosson, így szépem kinyílik, sütés közben szintén 3-4 perc sütéssel készül el.
A spárgát tisztítás után bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Tálalásig mindent tepsiben, sütőben illetve serpenyőben tűzhelyen melegen tartunk, vagy melegítünk. Olívaolajjal lelocsolunk minden elemet.
Svéd gombasaláta:
25 dkg csiperke gomba
3 dl ketchup
l dl citromlé
3 dkg porcukor
3 g kakukkfű
2 dkg só
A gombát megmossuk, felszeleteljük 10-15 perc alatt forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kihűlés után összekeverjük a felsorolt fűszerekkel, ketchuppal.
Borajánló
Bor: CHARDONNAY
Forgalmazó: MÁTRA HILL NAGYRÉDE
Az ajánlódat elküldtük.