www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Gombás csirkemell burgonyapürével
Share
iwiw

Megtekintve:5481
 
A csirkemell filét 8 dkg-os szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk enyhén sózzuk, lisztben megforgatjuk és felforrósított olajban sütjük, közben megszórjuk fűszerkeverékkel.
Burgonyapürét készítünk a 'Bélszínben libamáj' receptnél ismertetett módon.

Gombás mártást készítünk az "Eged-hegyi húsos palacsintánál" megismert módon.


gombas_csirkemell.jpgHozzávalók:
1,6 kg filézett csirkemell
1 cs sült csirke fűszerkeverék
5 dkg liszt
2 dl napraforgó olaj
30 dkg csiperke gomba
5 dkg vörös hagyma
1 dl tejszín
3 dkg liszt
2 g fehérbors
0,5 dl citromlé
2 kg burgonya
2 dl kefir
10 dkg margarin
2 g szerecsendió őrlemény
8 dkg só összes felhasználáshoz


Tálalás:
A burgonyapürét ízlésesen a tányérra helyezzük, majd 2 szelet sült csirkemellet és gombamártással leöntjük a szelethúst.

Borajánló
PINOT GRIGIO [Forgalmazó ajánló]
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu