Csirkemell őszibarackkalappal
Megtekintve:14896
A csirkemell filét 8 dkg-os szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és fűszerkeverékkel beszórjuk. Serpenyőben olíva olajat forrósítunk és 10-15 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
(Kicsit kevesebb ideig sütjük, mint általában, a következő lépés miatt.)
Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk a szelet sülteket és mindegyikre egy kimagozott fél barackot helyezünk, aztán trappista sajttal vastagon lereszeljük, 175 C' -os sütőben 6-8 perc alatt ráolvasztjuk, majd burgonya pürével tálaljuk.
Burgonya püré:
ld. a 'Csirkemell sült karfiollal, burgonya pürével' receptnél.
Hozzávalók:
1,6 kg csirkemell filé
1 csomag sültcsirke fűszerkeverék
1,5 dl olíva olaj
80 dkg őszibarack befőtt
30 dkg trappista sajt
2 kg burgonya
10 dkg margarin
2 dl tejföl
2 dkg só
3 g fehér bors
Díszíteni:
barack
friss paprika, salátalevél
Borajánló
SZEKSZÁRDI CHARDONNAY [Forgalmazó ajánló]
Az ajánlódat elküldtük.