Töltött sült galamb zöld körettel
Megtekintve:23248
Az előkészített egészben hagyott galambokat mellcsontjuknál hosszirányban elvágjuk, hogy tölthető legyen.
10 db kistestű galamb
20 db tojás
1 csomag petrezselyemzöld
8 dkg só
3 g fehérbors
3 dkg ételízesítő
1 csomag sült csirke fűszerkeverék
1 kg mexikói köret
2 dl étolaj
Galambnak belsősége (máj, zúza)
1 dl olíva olaj
Díszíteni:
Salátalevél
metélőhagyma (snidling)
citromfű
Töltelék:
18 db főtt tojást nagylyukú reszelőn lereszeljük 2 db nyers tojást hozzá adunk és 1 dkg sóval, 3 dkg ételízesítővel,
3 g fehérborssal, finomra vágott petrezselyemzölddel összekeverünk.
A galambok külső részét bepácoljuk (2 dl olajat és a fűszerkeveréket simára keverjük, ezzel lecsorgatjuk a galambokat).
A töltelékhez hozzákeverjük az előre megfőzött belsőségeket, majd a galambokba töltjük, hústűvel összetűzzük. Majd tepsibe rakva 175 'C-os sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A mexikói köretet sós vízben megfőzzük, leszűrjük és tálaljuk. Egy kis olíva olajjal meglocsolhatjuk.
Borajánló
Bor: OLASZ RIZLING - RAJNAI RIZLING
CUVÉE
Forgalmazó: Talker Szekszárd
Az ajánlódat elküldtük.