www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Nyitott burgonya pulykacsíkokkal
Share
iwiw

Megtekintve:20215
 
A pulykamell filét tokányszerűvé csíkozzuk, kb. 3-4 cm hosszú és 0,5 cm szélesre.
Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük, folytonos keverés mellett fehéredésig sütjük, majd rászórjuk a fűszerkeveréket. (Ha puhán szeretnénk fogyasztani egy kis vizet öntsünk rá és fedő alatt 10-15 percig főzzük). Tálalásig a szaftban hagyjuk.
nyitott_burgonya_pulykacsikokkal.jpg10 db l5-18 dkg-os burgonya
80 dkg pulykamell filé
1 csomag sültpulyka fűszerkeverék
1 dl olíva olaj
4 dl tejföl
1 csomag petrezselyemzöld
1 dkg fokhagyma granulátum
2 dkg só

A burgonyákat alaposan megmossuk, de vigyázzunk, hogy a héja ne sérüljön. 180 'C-os sütőben, rácson vagy tepsiben 34-40 perc alatt puhára sütjük.

Tejfölös öntetet készítünk: A 4 dl tejfölt fokhagyma-granulátummal, kevés sóval összekeverjük és tálaljuk.

A héjában sült burgonyát hosszában és keresztben mélyen bevágjuk, szétnyomjuk, hogy kinyíljon.
Tejföllel leöntjük, sült pulykacsíkokkal megszórjuk.

Borajánló
EGRI CHARDONNAY
Forgalmazó: Monarchia Borászat
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu