www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Töltött pulykamell, sajtmártással, párolt rizzsel, sárgarépával
Share
iwiw

Megtekintve:19405
 
A pulykamellet l6 dkg szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk enyhén sózzuk. Az almákat meghámozzuk, de 2 db-ot meghagyunk Díszíteni: Lereszeljük, sóval, fehér borssal, gyömbérrel ízesítjük és 25 dkg reszelt sajtot keverünk bele. 5-6 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk.
toltott_pulykamell.jpg1,6 kg filézett pulykamell
1 kg jonatán alma
50 dkg trappista sajt
80 dkg ??rizs
1 kg sárgarépa
1 dl citromlé
3 dl napraforgóolaj
1 dl olíva olaj
80 dkg só
1 csomag pulykasült fűszerkeverék
5 g fehér bors
5 dkg liszt
2 dl kefir
8 g gyömbér


Ezzel a töltelékkel megtöltjük a pulyka szeleteket. henger alakra formázzuk, hústűvel megtűzzük. Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk és fűszerkeverékkel megszórjuk a maradék olajjal leöntjük ezután 175 'C sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tálalásig a tepsibe hagyjuk.

Sajtmártás:
7 dl vízbe 15 dkg sajtot reszelünk, a kefirt liszttel, kevés vízzel simára keverünk és hozzáadjuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal, citromlével.

Párolt rizs:
Olíva olajban pirittani kezdjük a rizst, közben sózzuk, ha jól felforrósodott (üvegesre pirult) felöntjük l,5 l vízzel, készre sózzuk.
Takarék lángon fedő alatt sűrűsödésig főzzük.

Ha sárgarépa kockát akarunk bele tenni, most tegyük bele. Majd a tűzhelyet lekapcsoljuk, ígí fedő alatt készre pároldóik.
A megtisztított sárgarépát sós vízben egészbe hagyva puhára főzzük, leszűrjük és köretként tálaljuk.

Tálalás:
Kis levesszedő kanalat megvizezünk, ennek segítségével a rizst tányérra tesszük, sárgarépát mellé helyezzük. A megsült töltött pulykamellet spiccesen ketté vágjuk, illetve egyik végét egyenesre, hogy talpra tudjuk állítani. Egyik felét fektetve tegyük a tányérra, másikat állítva, sajtmártással leöntjük, sajttal lereszeljük.
Borajánló

Bor: EGRI LEÁNYKA ZENGŐ
Forgalmazó: Pók - Polányi Pincészet
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu