www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Kakukkfüves pulykasült párolt káposztával, petrezselymes burgonyával
Share
iwiw

Megtekintve:18356
 
A konyhakész pulykát besózzuk és az l dl napraforgó olajban elkevert fűszerkeveréket ráöntjük, kakukkfűvel megszórjuk, majd tepsiben 175 'C sütőben sütjük. 10 percenként napraforgó olajjal és egy kevés vízzel locsolgatjuk. Kb. 50 perc alatt készre sül.
kakukkfuves_pulykasult.jpg4 kg-os egész pulyka
vagy 3 kg pulykacomb
2 kg édes káposzta
1,5 dkg só
1 dkg fehérbors
2 dl fehérbor
2 dl napraforgóolaj
l dl olíva olaj
1 csomag pulykasült fűszerkeverék
3 dkg cukor
1 csomag kakukkfű

Díszíteni:
5 db paradicsom
2 fej lilahagyma
1 csomag petrezselyemzöld

Párolt káposzta: Az édes káposztát meggyaluljuk, vagy késsel fél cm-es csíkokra vágjuk. Meghintjük sóval és egy lábasban 0,5 dl napraforgó olajat forrósítunk, aztán beleöntjük és pirítani kezdjük.
Ha a kicsapódott víz elpárolgott és szép világos barna szint kapott, fehérborral, cukorral fehérborssal ízesítjük. A tüzet elzárjuk és fedő alatt készre párolódik.

Petrezselymes burgonyát készítünk mellé.

Tálaláskor minden alkotóelemet meglocsolhatunk egy kis olíva olajjal.
Borajánló
PRÉMIUM NESZMÉLYI FŰSZERES 2004
Forgalmazó: Hilltop - Neszmély Rt.
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu