Szabolcsi csirkemell margarinon pörkölt burgonyával
Megtekintve:18392
A kicsontozott csirkemellet 8 dkg-os szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és enyhén sózzuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, aztán kisütjük a melleket, sütés közben megszórjuk fűszerkeverékkel.
1,6 kg csirkemell
1,6 kg Idared vagy Jonatán alma
1,6 kg burgonya
15 dkg margarin
2 dl napraforgóolaj
8 dkg só
1 csomag sült csirke fűszerkeverék
1 dkg gyömbér
5 gramm őrölt fahéj
l dl citromlé
1 db citrom
3 dkg kristálycukor
Díszíteni:
friss alma
banán, saláta levél
Hasábokra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Nagymérető lapos lábasban margarint forrósítunk, ebben megpörköljük a burgonyát. Alma kompótot készítünk: Meghámozott, feldarabolt, megmosott almákat kb. 4 dl cukrozott fűszerezett vízben 3-4 percig főzzük, és ezt tesszük s sült csirkemellre.
Fűszerek a kompóthoz: (só, gyömbér, fahéj, citromlé, citromreszelék, cukor)
A díszítéshez használt friss almaszeleteket egy kis citromlével locsoljuk meg, hogy ne barnuljon be.
Borajánló
Bor: PRÉMIUM NESZMÉLYI FŰSZERES 2004
Forgalmazó: Hilltop- Pincészet
Az ajánlódat elküldtük.