www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Magyaros szűzérmék, kölessel
Share
iwiw

Megtekintve:7090
 
Szűzpecsenyét 8 dkg-os szeletekre vágjuk úgy, hogy nem keresztirányosan szeljük, hanem kissé hosszanti irányban. Nagyon kicsit klopfolunk rajta, enyhén sózzuk.

Nagy serpenyőben (vagy megolajozott rostlapon) l dl olajban sütjük, közben a fűszerkeveréket rászórjuk kb. 10-15 perc sütés után a tűzhelyet tálalásig elzárjuk.
magyaros_szuzermek.jpg1,6 kg Sertésszűzpecsenye
40 dkg paradicsom
25 dkg zöldpaprika
25 dkg vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
25 dkg petrezselyem
5 dkg fűszerpaprika (édes nemes)
1 dl olívaolaj
1 dl napraforgó étolaj
15 dkg mustár
4 dkg só
5 g fehérbors
1 csomag Steak fűszerkeverék
80 dkg köles

Díszíteni:
salátalevél, bébi kukorica,
petrezselyemzöld, paradicsom,
paprika

Lecsós ragut készítünk.
Finomra vágott (apró kockára) vöröshagymát 0,5 dl olívaolajban dinszteljük, ha aranysárgára pirult hozzá öntjük az előre elkészített, felkockázott paradicsomot, paprikát, de díszíteni is hagyjunk belőle.
Így főzzük még 10-12 percig, majd a tűzhelyet elzárjuk.

Köles készítése:
a 'Sült csülök kölessel' receptnél megismert módon.

Tálalás:
Díszített tányérra ráhelyezzük a kölest, a felmelegített szűzérme szeleteket és az egészet ízlésesen leöntjük lecsós raguval. Paradicsom, paprika cikkekkel feltétezzük.

Borajánló
CABERNET SAUVIGNON
Forgalmazó: Mátra Hill Nagyréde
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu