Roston sült borjúszeletek juhtúrós sztrapacskával
Megtekintve:18242
Konyhakész állapotba előkészített felsálat, 8 dkg-os szeletekre vágjuk. Kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk. Serpenyőben felforrósított olajban sütjük és fűszerezzük, 10-12 perc sütés után a tűzhelyet lekapcsoljuk.
1,6 kg Borjúfelsál
1 csomag Marhahús fűszerkeverék
1 dl napraforgóolaj
60 dkg liszt
30 dkg burgonya
3 db tojás
30 dkg juhtúró
10 dkg só
Díszíteni:
salátalevél, petrezselyemzöld,
paradicsom, paprika, bébi kukorica,
fűszerpaprika
Sztrapacska készítése:
A meghámozott, megmosott burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, levétől kicsavarjuk, sózzuk, 50 dkg liszttel, tojással, kevés vízzel sűrű masszát keverünk.
Lábasban 3 l vizet forralunk kb. 4 dkg sót szórunk bele. Nokedli szaggatóval a masszát beleszaggatjuk 6-7 perc főzés után leszűrjük. Nagy serpenyőben felforrósított olajon pirítjuk aztán tálaljuk.
Tálalás:
A sztrapacskát tányérra helyezzük hússzeleteket mellétesszük, juhtúróval megszórjuk.
Borajánló
Bor: EGRI CHARDONNAY
Forgalmazó: Monarchia Borászat
Az ajánlódat elküldtük.