Egészben sült szarvascomb vadasmártással, krokettel
Megtekintve:35003
Az egészben hagyott szarvascombot szalonna csíkokkal megtűzdeljük, enyhén besózzuk. Felforrósított olíva olajban egy nagy serpenyőben sütjük és közben átfordítjuk.
Vadak fűszerkeverékkel megszórjuk és kevés víz hozzáadásával kb. 160 'C-on fedő alatt süssük kb. 40-50 percig.
A sütésből visszamaradt szaftot liszttel sűrítjük, vörösborral, áfonyalekvárral, gyömbérrel ízesítjük, ha szükséges vizet önthetünk hozzá.
Köretnek krokettet sütünk 175 'C-os bő olajban.
Hozzávalók:
1,6 kg Szarvascomb csont nélkül
20 dkg fehér szalonna
1 dl. olíva olaj
4 dkg só
1 csomag vadak fűszerkeverék
6 dkg áfonyalekvár
5 dkg liszt
3 dl félédes vörösbor
2 dkg gyömbérreszelék
2 kg. fagyasztott krokett
1 l étolaj
Díszíteni:
1 db uborka
2 db paradicsom
2 db paprika
Tálalás: A felszeletelt hús szeleteket leöntjük a vadas mártással és kb. 8 db.
krokettet helyezünk mellé.
Borajánló
ISTAR EGRI CUVÉE [Ostoros Bor]
Az ajánlódat elküldtük.