www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Erdei hátszín tepsiben sült kockaburgonyával
Share
iwiw

Megtekintve:17042
 
A hátszín hártyáját (egy éles kés segítségével) eltávolítjuk és vágódeszkán felszeleteljük 16 dkg nyitott szeletekre.
Úgy mintha 8 dkg szeleteket vágnánk csak nem vágjuk át teljes keresztmetszetében, hanem 2-3 mm-re megállunk a vágódeszka előtt és a második 8 dkg -os szeletnél vágjuk el, így egy un. nyitott szeletet kapunk. 
Kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk és mustárral bekenjük.
Egymásra tesszük, míg a gombaragut készítjük állni hagyjuk.

Gomba ragu:

A megtisztított, felszeletelt gombafejeket leforrázzuk. Forró zubogós sós vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát aprókockára (finomra) vágjuk és 5 cl olívaolajon megdinszteljük, tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, gombát és a tejszínből, lisztből simára kevert habarást. Ezt 6-8 percig főzzük. Sóval, fehérborssal, majoránnával után ízesítjük.
A ragu tetejét meglocsolhatjuk egy kis olíva olajjal, hogy ne bőrösödjön be a teteje.


erdei_hatszin_tepsiben.jpgHozzávalók:
1,6 kg Hátszín
l csomag Steak fűszerkeverék
10 dkg mustár
5 dkg só
30 dkg csiperke gomba
5 dkg vöröshagyma
3 g. fehérbors
5 g. majoránna
3 dl olívaolaj
2 dkg édesnemes fűszerpaprika
3 dl tejszín
3 dkg liszt
2,5 kg burgonya kocka






Hátszín sütése:

1 dl olívaolajban
Egy nagy serpenyőben olíva olajat forrósítunk, beleszedjük a hátszín szeleteket és annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje a húst.
Steak fűszerkeverékkel megszórjuk és fedő alatt puhára sütjük illetve főzzük. Ez a sütve-főzés.

Sült kocka burgonya: A megtisztított burgonyát kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd egy olívaolajjal vastagon kikent tepsibe öntjük és 180 'C -os sütőben 20 perc alatt kisütjük.

Borajánló
CUVÉE CARISSIMAE [Tiffán Ede és Zsolt Pincészete - Villány]
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu