Töltött káposzta
Megtekintve:17558
A tölteléket a "Töltött paprika" receptnél ismert módon készítjük, de itt fűszerpaprikát is használunk.
Töltelékhez:
1,2 kg sertés vegyes hús darálva
40 dkg rizs ("A")
4 dkg só
0,03 dkg fekete őrölt bors
3 dkg édes nemes fűszerpaprika
1 fej édes káposzta vagy savanyú káposzta
5 dl tejföl
Édeskáposztával:
A megtisztított káposztafejet egészbe hagyva sós, ecetes, szemesborsos vízben kb. 30 percig főzzük, majd a vízből kivéve leveleire szedjük. Ezt követően a vastag középső eret levágjuk, hogy szépen tölteni lehessen, aztán megtöltjük, hengereket formálva, végeit begyűrve. Lábasba sorakoztatjuk és vízzel felengedve, sóval megszórva kb. 40 percig főzzük. Tejföllel tálaljuk.
Savanyúkáposztával:
A káposztafejet alaposan megmossuk a savanyú létől, aztán a vastag középső eret levágjuk és a továbbiakban, mint az édeskáposztát töltjük, főzzük.
Az ajánlódat elküldtük.