www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Töltött káposzta
Share
iwiw

Megtekintve:17558
 
A tölteléket a "Töltött paprika" receptnél ismert módon készítjük, de itt fűszerpaprikát is használunk.

toltott_kaposzta.jpgTöltelékhez:

1,2 kg sertés vegyes hús darálva
40 dkg rizs ("A")
4 dkg só
0,03 dkg fekete őrölt bors
3 dkg édes nemes fűszerpaprika


1 fej édes káposzta vagy savanyú káposzta
5 dl tejföl


Édeskáposztával:
A megtisztított káposztafejet egészbe hagyva sós, ecetes, szemesborsos vízben kb. 30 percig főzzük, majd a vízből kivéve leveleire szedjük. Ezt követően a vastag középső eret levágjuk, hogy szépen tölteni lehessen, aztán megtöltjük, hengereket formálva, végeit begyűrve. Lábasba sorakoztatjuk és vízzel felengedve, sóval megszórva kb. 40 percig főzzük. Tejföllel tálaljuk.

Savanyúkáposztával:

A káposztafejet alaposan megmossuk a savanyú létől, aztán a vastag középső eret levágjuk és a továbbiakban, mint az édeskáposztát töltjük, főzzük.
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu