www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Töltött paprika paradicsommártással
Share
iwiw

Megtekintve:18057
 
A darált húst összegyúrjuk a rizzsel, sóval, borssal ízesítjük, ha szükséges egy kevés langyos vizet önthetünk hozzá, hogy állaga kissé lágy legyen, mert ha kemény, akkor a töltelék nem puhul meg főzés közben. A kicsumázott paprikát (szárát, magját eltávolítjuk, hogy be tudjuk tölteni) betöltjük és sós vízben kb. 30 percig főzzük.

toltott_paprika_para.jpgTöltelékhez:
1,2 kg sertés vegyes hús darálva
40 dkg rizs ("A")
4 dkg só
0,03 dkg bors

Mártáshoz:

0,5 l paradicsomlé (100 %-os), vagy paradicsomsűrítmény
2 dkg só
5 dkg cukor
8 dkg liszt + 3 dl víz a habaráshoz

20 db tölteni való paprika
5 dl tejföl

Külön lábasban elkészítjük a mártást. A paradicsomlét felforraljuk és simára kevert habarást szűrünk rá. Majd ízesítjük, sóval, cukorral esetleg fehérborssal. A paprika főzőlevéből is tehetünk bele. A képen látható módon, tejföllel leöntve tálaljuk.

- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu