Töltött paprika paradicsommártással
Megtekintve:18057
A darált húst összegyúrjuk a rizzsel, sóval, borssal ízesítjük, ha szükséges egy kevés langyos vizet önthetünk hozzá, hogy állaga kissé lágy legyen, mert ha kemény, akkor a töltelék nem puhul meg főzés közben. A kicsumázott paprikát (szárát, magját eltávolítjuk, hogy be tudjuk tölteni) betöltjük és sós vízben kb. 30 percig főzzük.
Töltelékhez:
1,2 kg sertés vegyes hús darálva
40 dkg rizs ("A")
4 dkg só
0,03 dkg bors
Mártáshoz:
0,5 l paradicsomlé (100 %-os), vagy paradicsomsűrítmény
2 dkg só
5 dkg cukor
8 dkg liszt + 3 dl víz a habaráshoz
20 db tölteni való paprika
5 dl tejföl
Külön lábasban elkészítjük a mártást. A paradicsomlét felforraljuk és simára kevert habarást szűrünk rá. Majd ízesítjük, sóval, cukorral esetleg fehérborssal. A paprika főzőlevéből is tehetünk bele. A képen látható módon, tejföllel leöntve tálaljuk.
Az ajánlódat elküldtük.