Pirított máj petrezselymes burgonyával
Megtekintve:19664
A megtisztított megmosott sertésmájat felcsíkozzuk kb. 4-5 cm hosszú. fél cm szélesre.
Pörkölt alapot készítünk, a következőképpen.
2 kg sertésmáj
15 dkg paradicsom
15 dkg paprika
35 dkg vöröshagyma
3 dkg édesnemes fűszerpaprika
2 dkg Rózsa fűszerpaprika
5 g fehérbors
8 g majoránna
l dl étolaj
2 kg burgonya
1 csomag petrezselyemzöld
5 dkg só
Díszíteni:
Salátalevél, paradicsom lehámozott héja
A hagymát felcsíkozzuk és egy lapos lábasban felforrósított olajra öntjük. 8-10 perc dinsztelés után a felcsíkozott lecsópaprikát a meghámozott paradicsomot hozzáadjuk. Ha teljesen szét főtt, beleszórjuk a fűszerpaprikát a majoránnát, ezt követően a májat is. Így pirítjuk, míg el nem színeződik, nagyon kevés víz hozzáadásával készre főzzük. Tálalás előtt közvetlen sózzuk. Egészben hagyott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és tálalásnál petrezselyem zöldet szórunk rá.
Borajánló
Bor: OLASZRIZLING
Forgalmazó: Tiffán Ede és Zsolt Pncészete Villány
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Az ajánlódat elküldtük.