www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Sertéspörkölt sárgaborsófőzelékkel
Share
iwiw

Megtekintve:8609
 
A sertéshúst 3 x 3 cm-re felkockázzuk, egy lapos lábasban l dl olajat forrósítunk és beleöntjük a megmosott felkockázott húst. Alaposan megpirítjuk egészen addig, amíg barnára nem pörkölődik, illetve a tarjából ki nem olvad a zsír.
sertesporkolt_sargaborsofozelekkel.jpg80 dkg sertéstarja
1 kg sertéslapocka
16 dkg vöröshagyma
8 dkg só
3 g fehérbors
3 dl lecsó vagy 10 dkg paradicsom
15 dkg lecsópaprika
6 dkg fűszerpaprika (édesnemes)
1 dkg fűszerpaprika (csípős)
2 dl napraforgóolaj
80 dkg sárga borsó
4 dkg fokhagyma
1,5 dl napraforgó olaj
8 dkg liszt

Egy ugyanakkora lábasban pörkölt alapot készítünk. 1 dl olajban apró kockára vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk,, aztán a tűzről lehúzva beleszórjuk a fűszerpaprikát, a lecsót hozzáöntjük, és a tűzön 1-2 percig hevítjük. Ekkor adjuk hozzá a megpörkölt húst is, kb. 4 dkg sót teszünk bele és 8 dl vizet öntünk rá, a húst puhára főzzük, fehér borssal megszórjuk.

Sárgaborsófőzelék:
2 liter sós vízben szétfőzzük a kiválogatott megmosott borsót és beletörjük a fokhagymát. Rántást készítünk: l,5 dl olajat egy kis lábasban felforrósítunk majd, beleszórjuk a lisztet kb. 3 percig pirítjuk és a tűzről lehúzva 3 dlhideg vizet öntünk rá, így hagyjuk kihűlni. Ezt követően simára keverjük és beleöntjük a szétfőtt sárgaborsóba. Utánízesítjük sóval, fehérborssal, fokhagymával, arra figyeljünk, hogy a fokhagyma annyira szétfőjön, hogy ne látszódjon a főzelékben.
Díszített tányéron tálaljuk.
Borajánló

Bor: CABERNET SAUVIGNON
Forgalmazó: Mátra Hill Nagyréde
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu