www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Sült csülök, kölessel
Share
iwiw

Megtekintve:6784
 
A 20-30 dkg-ra feldarabolt csontos csülköt egy nagylábasban fűszeres vízben félig megfőzzük (só, szemesbors, babérlevél) tehát nem főzzük készre, ezt követően kiszedjük a vízből egy tepsibe. A 8 dl napraforgó olajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, és az egészet ráöntjük a csülökre. 170-180 'C-os sütőben sütjük, 8-10 percenként barna sör és méz keverékével meglocsoljuk. Ha kellően elszíneződött és megpuhult kikapcsoljuk a sütőt és tálalásig bent hagyjuk.
sult_csulok.jpg4 kg csontos csülök (nem füstölt)
15 dkg só
1 csomag szemes bors
6-8 db babérlevél
8 dl napraforgóolaj
2 dl olívaolaj
3 g fehérbor
15 dkg virágméz
5 dl barna sör
80 dkg köles
20 dkg sárgarépa
5 dkg vöröshagyma
10 dkg petrezselyem

Díszíteni:
2 fej lilahagyma
1 fej saláta
4 db paradicsom
3 db zöldpaprika


Köles:
1 dl olívaolajban apró kockára (finomra) vágott vöröshagymát üvegesre (átlátszóra) dinsztelünk. Előre felkockázott (l x l cm-re) zöldségeket, illetve a kölest beleszórjuk, rögtön felöntjük háromszoros vízzel, azaz kb. 2,5 literrel, sózzuk, fehér borsozzuk. Sűrűsödésig főzzük, majd lekapcsoljuk a tüzet és fedő alatt készre pároljuk.


Tálalás:
Feldíszített tányérra először a kölest tesszük, aztán a csülköt.
A kölest olíva olajjal, a csülköt, a tepsiben maradt lével locsoljuk meg.
Borajánló

Bor: KOPÁR
VILLÁNYI CUVÉE
GERE
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu