A levesek legáltalánosabban fehér- és barnalevesekre oszthatjuk fel. A fehérlevesek sűrítés nélkül készülnek , a barnalevesek sűrítéssel.
Jókai Babgulyás
Megtekintve:38701
A
babgulyástól annyiban különbözik, hogy tejfölt és kolbászt adunk hozzá.
A hozzávalókat összegyúrjuk és 3-4 mm-es gömböket csipegünk egy konyharuhára.
Egy nagy méretű lábasban a finomra vágott hagymát felforrósított zsíradékban pirítjuk, majd hozzáöntjük a lecsót, továbbfőzzük a fűszerpaprikát is beleszórjuk, ezzel elkészült a pörkölt alapunk.
Az előkészítette marhalábszárt - amit 2x2 cm-es kockára daraboltunk - hozzáadjuk a szárazbabbal együtt és felöntjük kb. 3 liter vízzel.
Babérlevállel, delikáttal, sóval ízesítjük.
|
Hozzávalók:
30 dkg füstölt sertéscsülök
1 kg marhalábszár
50 dkg Gyulai szárazkolbász
30 dkg száraz tarkabab
30 dkg sárgarépa
20 dkg petrezsejem
3 db babérlevél
3 g fekete őröltbors
3 dkg édes-nemes fűszerpaprika
4 g őrölt fűszerkömény
3 dkg delikát
2 dkg Erős Pista
5 dkg vöröshagyma
3 dkg petrezsejemzöld
2 dl lecsó
5 dkg mangalicazsír
6 dkg só
3 dl tejfel
Csipetkéhez:
15 dkg liszt
2 db tojás
2 dkg só |
Ha a hús már 3/4-ed részt megfőtt, az 1x1 cm-esre kockázott sárgarépát, petrezselymet, sonkát is adjuk hozzá, a Gyulai kolbászt felkarikázva szintén. A felsorolt fűszerekkel készre ízesítjük.
Csipetkét beleszórjuk, ezzel még 5-6 percig főzzük.
A 3 dl tejfölhöz kiveszünk a levesből egy keveset, simára keverjük, majd hozzáöntjük, 2-3 percig főzzük ezt követően tálalhatjuk.
- SzakácsTóni -
Az ajánlódat elküldtük.
A művelethez be kell lépned. Amennyiben regisztrálni szeretnél, megteheted
itt!
HOZZÁSZÓLÁSOK