A levesek legáltalánosabban fehér- és barnalevesekre oszthatjuk fel. A fehérlevesek sűrítés nélkül készülnek , a barnalevesek sűrítéssel.
Hozzávalók:
8 doboz eperbefőtt
3 dl. tejszín
5 dkg. liszt
2 dkg. só
1 flakon tejszínhab
5 g. gyömbérőrlemény
30 db. epret meghagyunk egészben díszítéshez, a többit levével együtt át turmixoljuk és felfőzzük tejszín - liszt keverékéből szűrőn keresztül.
Habarást öntünk rá, és 5-10 percig főzzük. Sóval, gyömbérrel ízesítjük. Télen melegen, más évszakokban kihűtve tálaljuk.
Tejszínhabbal, egész szem eperrel díszítjük.
Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény | |
©szakacstoni.hu |