www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Levesek


A levesek legáltalánosabban fehér- és barnalevesekre oszthatjuk fel. A fehérlevesek sűrítés nélkül készülnek , a barnalevesek sűrítéssel.

Lebbencsleves
Share
iwiw

Megtekintve:3791
 
A vöröshagyát apró kockára vágjuk (finomra vágjuk).
Egy lábasban felforrósítjuk a zsíradékot és a lebbencstésztát bele öntjük, hólyagosra, aránysárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a vöröshagymát, jól elkeverjük, a tűzhelyről lehúzva rászórjuk a fűszerpaprikát.
Felöntjük 3 l. vízzel, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
Ízesítjük lecsóval, sóval, borssal, ételízesítővel, finomra vágott petrezselyemzölddel esetleg erős Pistával.

lebbencsleves.jpg Hozzávalók:
1 kg burgonya
15 dkg lebbencs száraztészta
5 dkg vörös hagyma (l fej)
3 dkg disznózsír (mangalica)
4 dkg só
2 g. fekete őröltbors
10 dkg lecsó
3 dkg édesnemes fűszerpaprika
2 dkg ételízesítő
2 dkg erős Pista
3 dkg petrezselyemzöld

(A tarhonyaleves szintén így készül, csak lebbencs tészta helyett tarhonyát pirítunk.)
Ha a burgonya puhára fő tálalhatjuk.
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu