Az előételeket a leves után vagy előtte szoktuk fogyasztani. Ezek általában kis adagok, adhatjuk reggeliként, vagy készíthetjük ünnepi hidegtálak részeként, vagy főfogásként is.
Hozzávalók:
15 dkg. sonka
15 dkg. trappista sajt
15 dkg. karaván sajt
10 db. paradicsom
30 dkg. juhtúró
10 dkg. tehéntúró
3 dkg. vöröshagyma
só, fehérbors
2 dkg. fűszerpaprika
10 dkg. margarin
őrölt fűszerkömény
l-l db sárga, zöld paprika
Körözöttet készítünk: juhtúrót, tehéntúrót, sajtreszelőn lereszelt vöröshagymát, sót, fehér borsot, fűszerpaprikát, fűszerköményt és a margarint alaposan összegyúrjuk és burgonya törőn áttörjük, ezt követően habzsákba tesszük és a paradicsomba nyomjuk.
A sonka és sajtlapokat félbehajtva körbe a tányérra helyezzük a töltött paradicsomot középre helyezzük és felcsíkozott friss zöld sárga paprikával díszítjük. Díszítésnek reszelt sajtot is használunk.
Borajánló
TOKAJI SZÁRAZ SZAMORODNI
(Gróf Degenfeld Pincészet Tarcal)
Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény | |
©szakacstoni.hu |