Az előételeket a leves után vagy előtte szoktuk fogyasztani. Ezek általában kis adagok, adhatjuk reggeliként, vagy készíthetjük ünnepi hidegtálak részeként, vagy főfogásként is.
Hozzávalók: 1,5 kg cukkini 30 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt 3 dkg só 4 g őrölt bors 5 gerezd tört fokhagyma 1 kávés kanál medve hagyma 0,5 l olíva olaj
|
A gasztronómia versenyen ezt még szezámmagosan bundáztam. (lisztben, tojásban és szezámmagos zsemlemorzsában beforgattam és bő olajban sütöttem) Köretnek: olíva olajban sült cukkínit, paprikát és padlizsánt tálaltam zakuszka szósszal.
Borajánló
Halászléhez Szekszárdi Kadarka
( Liszt Pincészet )
Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény | |
©szakacstoni.hu |