www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Előételek


Az előételeket a leves után vagy előtte szoktuk fogyasztani. Ezek általában kis adagok, adhatjuk reggeliként, vagy készíthetjük ünnepi hidegtálak részeként, vagy főfogásként is.

Cukkinis lepcsánk (Tócsni)
Share
iwiw

Megtekintve:6950
 
A cukkinit tészta reszelőn reszeljük le héjával együtt, fűszerezzük és 1-2 percig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük a teljesülésű tönkölybúzalisztet. Ezt követően 170 C°-os olíva olajban pirosra, ropogósra sütjük, mint a lebocsátnánk szoktuk.

cukkinis_lepcsank.jpg  Hozzávalók:
1,5 kg cukkini
30 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt
3 dkg só
4 g őrölt bors
5 gerezd tört fokhagyma
1 kávés kanál medve hagyma
0,5 l olíva olaj


Köret:

1 kg cukkíni
1 kg padlizsán
50 dkg friss paprika
2 dkg só
2 g fehér bors
2 dkg delikát
1 dl olíva olaj

 
A gasztronómia versenyen ezt még szezámmagosan bundáztam. (lisztben, tojásban és szezámmagos zsemlemorzsában beforgattam és bő olajban sütöttem) Köretnek: olíva olajban sült cukkínit, paprikát és padlizsánt tálaltam zakuszka szósszal.


Borajánló

Halászléhez Szekszárdi Kadarka
( Liszt Pincészet )

- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu