Az előételeket a leves után vagy előtte szoktuk fogyasztani. Ezek általában kis adagok, adhatjuk reggeliként, vagy készíthetjük ünnepi hidegtálak részeként, vagy főfogásként is.
Hozzávalók: Palacsintához: 3 db tojás |
A csiperke gombát félbe vágjuk és felszeleteljük. Zubogó sós vízben leforrázzuk, 3 perces főzés után leszűrjük, így fehér marad.
Megdinsztelt vöröshagymát készítünk (0,5 dl.) olajon hozzátesszük a gombát liszttel megszórjuk és tejszínnel felöntjük. Sóval, fehér borssal, citromlével ízesítjük.
A töltött palacsintát tányérra tesszük és a gombamártással leöntjük.
(csirke húsból is készíthetjük.)
Borajánló
EGRI LEÁNYKA
(Ceremónia Borház)
Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény | |
©szakacstoni.hu |