Házi Kenyér (Sanyi kedvence)
Megtekintve:6100
Egyszerű és gyorsan elkészíthető, házi kenyér.
Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt
50 dkg graham liszt
3 dkg só
1 csomag élesztő
3-4 db héjában főtt burgonya langyosan összetörve
½ liter. langyos víz
Elkészítés:
Az élesztőt 1-1 1/2 dl langyos vízben pici cukorral megfuttatjuk,
A héjában főtt burgonyát kézzel összenyomjuk (nem baj ha maradnak kisebb darabok),a többi hozzávalóval, a maradék vízzel összegyúrjuk. ½ órát pihentetjük, majd újra átdolgozzuk és már azonnal süthetjük ( hűtőben 3-5 napig is eltartható és frissen süthető).
Vizes kézzel kis zsemléket formálunk, olajozott tepsibe vagy kenyér formába is rakhatjuk.
220 C fokon 30-35 perc alatt megsül a zsömle, a kenyeret kicsit tovább sütjük.
Az ajánlódat elküldtük.