Tenger gyümölcsei rizzsel
Megtekintve:17927
Egy lábasban vizet forralunk (kb. 2 litert) sózzuk és 1 dl citromlevet is öntünk bele. Ha forr beleöntjük a fagyaszott "tenger gyümölcseit" és 3-4 perc forrázás után leszűrjük.
1,5 kg Tenger gyümölcsei vegyes koktél
2 dl citromlé
1 csomag Kínai édes savanyú fűszerkeverék
1 ü ananász befőtt leve
2 dkg erős Pista
4 dkg só
1 dl olíva olaj
80 dkg rizs
Nagyméretű serpenyőben olíva olajat forrósítunk, ebbe öntjük és 5-6 percig pirítjuk, rázogatjuk, majd kissé sózzuk, a kínai fűszerkeveréket rászórjuk, alaposan elkeverjük és ananász befőtt levével, 1 dl citromlével felöntjük, erős Pistával készre ízesítjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Párolt rizs:
ld. a Narancsos kacsamell mazsolás rizzsel receptnél.
Borajánló
Bor: CUVÉE CARISSIMAE 2004
Az ajánlódat elküldtük.