Lazac filé tört burgonyával
Megtekintve:9721
A 8 dkg-osra szeletelt lazacfilét enyhén sózzuk, és citrom levével meglocsoljuk 5-10 percig állni hagyjuk. Közben serpenyőben olajat forrósítunk és a halászléalapot elkeverjük benne, majd beleszedjük a szeleteket így sütjük 6-8 percig, ha szükséges egy kevés vízzel ízlés szerint beállítjuk a sűrűséget.
1,6 kg lazac filé
1 csomag halászlé alap
3 db citrom leve
2 dl olíva olaj
2 kg burgonya
3 dkg só
3 dl kefir
Díszíteni:
salátalevél
metélőpetrezselyem
sárgarépaszeletek (amit burgonyahámozóval szeletelünk.)
Köret:
Sós vízben burgonyát főzünk, leszűrjük és egyszerűen megtörjük.
Tálaláskor kefirt öntünk rá.
Borajánló
SAUVIGNON BLANC 2004
Forgalmazó: Hilltop - Neszmély Rt.
Az ajánlódat elküldtük.