www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Hal ételek
Halászlé
Share
iwiw

Megtekintve:7943
 
Pörkölt alapot készítünk: a vöröshagymát megpirítjuk, kb. 4 x 4 cm-es darabokra vágott lecsó paprikát hozzá adjuk 1-2 percig tovább pirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát (a fűszerpaprikát ajánlatos megkóstolni használat előtt, így tisztában leszünk az erejével.)

Beletesszük a megtisztított kárászt, keszeget, halfejet, haltörzset és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje az alapanyagot, ha felforrt sózzuk. Akár 2 órán keresztül is főzhetjük. Ha már a kárász és keszeg annyira szétfőtt, hogy a húsa elválik a törzsétől, tűzről levéve az egészet átpasszírozzuk egy másik fém edénybe és kész az alaplevünk.

Az alaplevelet visszahelyezzük a tűzhelyre és a forrásban lévő zubogó alaplébe beleszedjük az előre megtisztított, felszeletelt és besózott ponty és harcsa szeleteket 10 perc főzés után kész a halászlé.
halaszle.jpg1 kg Kárász
l kg Keszeg
l kg Halfej
1 kg Haltörzs
10 db 8 dkg Ponty szelet
10 db 8 dkg Harcsa szelet
0,2 kg vörös hagyma
0,2 kg. lecsó paprika
l0 dkg. fűszerpaprika csípős, ill. édes nemes
2 dl. olaj
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu