Sült süllő zöld körettel
Megtekintve:24077
A megtisztított, kibelezett, megmosott süllőt besózzuk. (Esztétikai okokból uszonyát és fejét hagyjuk rajta). Lisztet, fűszerpaprikával összekeverjük, ezzel szórjuk meg a besózott halat illetve megforgatjuk benne.
5 db egész süllő
40 dkg zöldbab
40 dkg csemege kukorica
40 dkg brokkoli
40 dkg karfiol
5 db paradicsom
5 db citrom
20 dkg liszt
5 dkg fűszerpaprika
10 dkg só
3 l olaj
Díszíteni:
citrom karika
citromfű
zöld saláta
Egy nagy serpenyőben felforrósított olajban lassú tűzön süssük kb. 8-10- percig úgy hogy közben forgatjuk. Ha megsült egy rácson lecsepegtetjük.
A zöldségeket külön -külön kislábasokban sós vízben megfőzzük, leszűrjük és tálaljuk.
Ízlésesen díszítjük 2 személyes halas tálakon.
Borajánló
Bor: PINOT GRIGIO
Az ajánlódat elküldtük.