Szezámmagos rántott süllő szeletek mexikói körettel
Megtekintve:21186
A megtisztított, kicsontozott süllőt 8 dkg-os szeletekre vágjuk és egy tálba besózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, kb. 20 percig állni hagyjuk.
1,6 kg filézett süllő
5 db tojás
25 dkg zsemlemorzsa
5 dkg szezámmag
l5 dkg liszt
1 l napraforgóolaj
8 dkg só
1 dkg fehér bors
2 dl citromlé
2 kg mexikói zöldség keverék
2 dl olívaolaj
Ezt követően egyesével beforgatjuk lisztben, felvert tojásban és a zsemlemorzsával összekevert szezámmagban, majd felforrósított olajban lassú tűzön kisütjük.
Közben a mexikói zöldségeket (zöldborsó, sárgarépa, kukorica) sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
Tálalásnál a köretet olívaolajjal meglocsoljuk, így ízletesebb.
Borajánló
Bor: PRÉMIUM SAUVIGNON BLANC 2004
Az ajánlódat elküldtük.