www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Burgonyasaláta sült csirkecombbal
Share
iwiw

Megtekintve:17397
 
A csirkecombokat megtisztítjuk és az olajban elkevert fűszerkeverékkel bepácoljuk (egy tálban beforgatjuk, az olajos fűszerrel) 1-2 órán át állni hagyjuk, majd tepsibe rakjuk és 175 C° sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Burgonyát megtisztítjuk, megmossuk kb. 3 mm széles karikára vágjuk és sós babérleveles vízben megfőzzük (vigyázzunk, hogy ne főzzük túl) aztán leszűrjük.
Lilahagymát félbe vágjuk és fél karikára szeleteljük. Sós, cukros, ecetes vízben beáztatjuk, majd lecsepegtetjük.

burgonyasalata_sult_csirkecombbal.jpg Hozzávalók:
1,4 kg csirkecomb (alsó)
1 csomag sült csirke fűszerkeverék
3 dl napraforgó olaj
2 kg burgonya
1 fej lilahagyma
3-4 db babérlevél
3 dkg só
Díszíteni:
retek, salátalevél
Majonézhez:
3 dl napraforgó olaj
3 db tojássárga
10 dkg mustár
1 db citrom leve
3 dkg porcukor
3 g fehérbors
4 g só
2 dl tejföl

Majonézt készítünk: mustárt és a tojássárgákat egy keverőtálba tesszük, az olajat olyan lassan öntjük hozzá, hogy közben el érkezzük keverni a habverővel. Mire az előírt olajmennyiség elkeveredik, akkorára krémszerű majonézt kapunk, csak ezután ízesítjük sóval, fehér borssal, citrom levével, porcukorral és tejfölt is öntsünk hozzá.

Főtt burgonyát, lila hagymát, majonézzel összekeverjük és ezzel elkészült a burgonyasaláta.

Borajánló:
TOKAJI SZÁRAZ FURMINT [forgalmazó ajánló...]
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK





Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu